Pressmeddelande - Rosa Bandet 2019

27 september 2019

Olofsfors engagemang för cancer

De flesta har någon form av relation till cancer och alla känner vi någon som har drabbats.
Varje timme får en kvinna beskedet bröstcancer, vilket också är den vanligaste cancerformen hos kvinnor. Olofsfors kommer för 10:e året att engagera sig och skänka pengar till cancerforskning, något som de anställda på Olofsfors ser positivt på.

—  För mig som själv har drabbats av cancer, men som tack och lov blivit friskförklarad är det beundransvärt med en arbetsgivare som vill engagera sig och hjälpa till att bekämpa cancer, säger Karin Österlund som är en av flera drabbade på företaget Olofsfors AB.

Olofsfors är ingen unik arbetsplats vad gäller cancer. På de flesta arbetsplatser, stort som smått finns en eller flera som drabbats av cancer. Ju större man som företag blir desto mer märkbart och kännbart blir det när flera kollegor drabbas.

—  Det är inte förrän man själv drabbas man inser vikten av alla de insatser som görs för att bekämpa cancer. Pengar till forskning, vårdbehandling och inte minst stödet till alla anhöriga behövs alltid, säger Olofsfors VD Göran Nyberg, som själv drabbades av hudcancer under 2018, men som idag är helt frisk.

Olofsfors har donerat nästan 800 000 kr till cancerforskning

Olofsfors har sedan 2010 auktionerat ut ett par rosa band till förmån för cancerforskning. Det var det året en av de anställda på Olofsfors gjorde kopplingen mellan Rosa bandet och de skogsmaskinsband som företaget tillverkar och levererar världen över. Närmare 800 000 kr har sedan dess skänks till cancerforskning.

— Olofsfors engagemang och kommunikation att det finns rosa band och det finns rosa skogsmaskinband blev verkligen lyckat förra året. Pengarna från auktionen bidrar till bröstcancerforskning men även stöd till drabbade och närstående. Vi är oerhört tacksamma över att samarbetet fortsätter. Det gör att vi kan driva arbetet vidare för att nå vår vision att ingen ska drabbas av bröstcancer, säger Marit Jenset, generalsekreterare, Bröstcancerförbundet.

— Jag har själv genomgått en botande prostatabehandling. Förutsättningarna är mycket bättre idag för de som har drabbats av cancer, då forskningen snabbt går framåt, säger Leif Åke Holmlund, underhållschef på Olofsfors. Jag är glad att jag lever i dagens samhälle då möjligheten att bli botad och leva ett fullgott liv är betydligt större nu än tidigare.

Rosa oktober

Under oktober månad kommer ett par Rosa Skogsmaskinsband att auktioneras ut på företagets hemsida och Olofsfors hoppas såklart kunna överträffa fjorårets succé. I fjol var det mellan Ponsse AB och ett Estniskt företag MFO OÜ som slutkampen stod, där det i slutändan blev till Estland som det rosa bandet fick skickas. Slutbudet och summan som kunde skänkas till bröstcancerförbundet blev hela 155 000 kr.

—  Det blir tufft att överträffa fjolårets rekordbelopp, men vi hoppas såklart att fler företag än vi ser värdet av auktionen och att vi tillsammans kan bidra med ännu ett rekord för att hjälpa till att driva forskningen vidare, säger Göran Nyberg. 

Flera cancerdrabbade på Olofsfors AB.
Baktill från vänster Karin Österlund, Karin Weinehall, Maria Karlsson, Leif Åke Holmlund och Göran Nyberg.

Olofsfors AB

Telefon: 0930-396 00
E-post: order@olofsfors.se
Adress: Olofsfors AB
Olofsfors 11
SE-914 91 Nordmaling, SE

Karta

Söker du en kontaktperson?