30 september 2020

Skogsbranschen fortsätter kampen mot bröstcancer

Olofsfors VD: ”Vi vill göra det möjligt för fler att bidra”

Under 10 års tid har företag inom skogsbranschen bidragit med närmare 1 miljon kronor till cancerforskningen genom Olofsfors insamlingar. Nu är det dags för rosa oktober 2020 och Olofsfors väljer att utveckla sitt samarbete med Bröstcancerförbundet.

- Engagemanget från företagen som bidragit under åren är fantastiskt, och vi är tacksamma över att vi tillsammans kunnat åstadkomma så mycket. Vi vill nu göra det möjligt för fler att bidra, berättar Olofsfors VD, Göran Nyberg.

”Ingen kan göra allt, men alla kan göra något”

Tidigare år har företaget auktionerat ut ett par rosa skogsmaskinsband, och pengarna från det högsta budet har oavkortat skänkts till cancerforskning. I år har Olofsfors istället skapat en egen insamling tillsammans med Bröstcancerförbundet, och skänker ett rosa skogsmaskinsband till Bröstcancerförbundet som lottar ut det till ett företag eller en person som skänkt en gåva om 5 000 kr eller mer.

- Vi är glada att vi tillsammans med Bröstcancerförbundet kunnat hitta en bra lösning. Med det nya konceptet kan fler bidra med stort som smått. Ingen kan göra allt men alla kan göra något, och vi tror och hoppas att insamlingen ska väcka stort engagemang, fortsätter Göran Nyberg.


Bidrar till forskning och stöd

Bröstcancer är den vanligaste cancerformen hos kvinnor, varje år får 8 000 kvinnor beskedet om bröstcancer i Sverige. (Källa: Bröstcancerförbundet, © 2020) Det är en sjukdom många har mött, antingen som överlevare eller anhörig. Pengarna som samlas in via insamlingar som Olofsfors Rosa Bandet bidrar till forskning och stöd.

- För att uppnå Bröstcancerförbundets vision att ingen ska drabbas behövs bidrag och engagemang såsom samarbetet med Olofsfors. Insamlingen och det rosa skogsmaskinsbandet bidrar till bröstcancerforskning men även stöd till drabbade och närstående. Tillsammans bekämpar vi bröstcancer, berättar Marit Jenset, generalsekreterare på Bröstcancerförbundet.

Under månaden sprider Bröstcancerförbundet, deras medlemmar och partners kunskap om bröstcancer på flera olika sätt. Genom insamlingar, sociala medier och andra initiativ strävar de mot visionen att ingen ska behöva drabbas av bröstcancer.

Om insamlingen:

För att läsa mer om hur du skänker pengar via Olofsfors Rosa bandet-insamling, gå in på www.olofsfors.se/rosabandet

För frågor eller mer information, vänligen kontakta:

Maria Öhman
Marknadsföringsansvarig/Marketing Manager
Telefon: 0930-397 01
E-post: maria.ohman@olofsfors.se

Göran Nyberg
VD/CEO 
Telefon: 070-648 66 10
E-post: goran.nyberg@olofsfors.se

Olofsfors AB har ca 140 anställda och företaget arbetar med försäljning och tillverkning inom två affärsområden: Band och slirskydd till gummihjulsburna maskiner samt slitstål till entreprenadmaskiner. Kunderna återfinns i nästan alla världsdelar. Huvudkontoret är etablerat i Olofsfors i Nordmalings kommun och här sker även tillverkningen. Företaget har en omsättning på ca 400 Mkr. Olofsfors kärnvärden är: Kunskap, Kvalité och Hållbarhet.

Olofsfors AB

Telefon: 0930-396 00
E-post: order@olofsfors.se
Adress: Olofsfors AB
Olofsfors 11
SE-914 91 Nordmaling, SE

Karta

Söker du en kontaktperson?