Kvalitet och miljö

Olofsfors arbetar ständigt med att hitta lösningar för att lindra vår påverkan på miljön. Vi utvecklar kontinuerligt våra processer för att garantera hög kvalitet, en mer hållbar produktion och minskad resursanvändning.

Kunskap, kvalitet och hållbarhet

Med lång erfarenhet har vi kompetens att utveckla och leverera ett marknadsledande produktsortiment. Vi skapar värde genom produktutveckling baserat på kunskap om kundens behov. Med smart produktion och logistik kan vi garantera en hög kvalitet på våra produkter, framtagna med ett systematiskt miljötänk från utveckling till återvinning. Stålet från vår största leverantör har ett 80 % lägre klimatavtryck än det globala genomsnittet och består av 75-90 % återvunnet nordiskt stål. Efter användning är materialet fullt återvinningsbart igen.

Hållbarhetsrapport 2023

Vi utvecklar, producerar och levererar alla produkter från vår fabrik utanför Nordmaling i norra Sverige. Vi arbetar ständigt med förbättringar i vår produktion för att minska miljöpåverkan och bibehålla vår höga kvalitet. Läs mer i vår hållbarhetsrapport.

Ladda hem rapport
Hållbar produktion

Vi använder 100 % grön el i produktionen. Kylvatten får vi från Leduån utanför fabriken. Detta återvinns sedan till fjärrvärme för våra lokaler. Slutligen återställer vi vattnet till Leduån, och utför kontinuerliga provtagningar för att säkerställa minimal påverkan.

Miljöpolicy

Kvalitet- och miljöledningssystem

Olofsfors AB:s verksamhetssystem inkluderar kvalitets- och miljöledningssystem enligt kraven i ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015. Verksamhetssystemet omfattar Olofsfors AB:s hela verksamhet som aktiviteter, produkter, tjänster och organisation. Systemet hanterar såväl externa som interna kvalitets- och miljöfrågor, våra bindande krav samt intressenters väsentliga krav.

Olofsfors AB

Telefon: 0930-396 00
E-post: order@olofsfors.se
Adress: Olofsfors AB
Olofsfors 11
SE-914 91 Nordmaling, SE

Karta

Söker du en kontaktperson?