Pressmeddelande - företag går samman för att stödja Olofsfors engagemang för cancer

18 oktober 2019

Samsons i Vallsta utanför Bollnäs har tagit initiativ till att samla in extra mycket pengar till cancerforskning via Olofsfors rosa band auktion. Detta genom att själv skänka 5 000 kr och uppmana andra företag att göra detsamma.

— Det finns många mindre skogsentreprenörer som gärna vill vara med och stödja bröstcancerforskningen genom rosa bandet, men som inte har möjlighet att lägga ett vinnande bud på auktionen. Därför ger vi dem nu möjligheten att tillsammans lägga ett bud för att samla in så mycket som möjligt till forskningen. Sedan får man se det som en bonus om någon av anbudsköparna tar hem bandet, säger Daniel Mörk, en av Samsons delägare.

Olofsfors har sedan 2010 auktionerat ut ett par rosa skogsmaskinsband till förmån för cancerforskning, och har sedan dess donerat närmare 800 000 kr.

Samsons uppmanar nu företag och entreprenörer att köpa minst en andel på 5 000 kr/styck till förmån för cancerforskning. Den summa som Samsons får in kommer oavkortat att skänkas till bröstcancerforskningen via Olofsfors. När man lägger ett anbud, kommer man samtidigt att få vara med i utlottningen av det rosa band som Olofsfors auktionerar ut på sin webbsida, under förutsättning att Samsons och dess andelsköpare får det högsta budet i 2019 års rosa band auktion. 

Läs mer om Olofsfors rosa band auktion: Klicka här

5 000 kr per andel kan bli 6 siffrigt

Samsons uppmanar nu andra företag att tillsammans med dem lägga en andel, det vill säga en gåva till bröstcancerforskningen. Slår detta väl ut kan årets rosa band auktion slå nya rekord.

— Det är ett fantastiskt initiativ som Samsons tagit, och jag ser med spänning framemot det slutbud som de kommer att bidra till cancerforskningen med, säger Daniel Domeij, Olofsfors Försäljnings- och Marknadschef.

Ifjol skänktes rekordbeloppet 155 000 kr till bröstcancerförbundet, och genom Samsons initiativ kan det bli ännu mer.

— Olofsfors koppling till Rosa bandet och den auktion de anordnar till förmån för bröstcancerforskningen tycker vi är ett otroligt bra initiativ. Vi vill vara med och hjälpa till att dra in så mycket pengar som möjligt till forskningen, säger Daniel Mörk.


Oavsett om Samsons får det högsta budet eller ej, kommer pengarna att oavkortat skänkas till bröstcancerforskningen.

 

**************************************************************

Vill du lägga en andel i Olofsfors Rosa band auktion tillsammans med Samsons: Klicka här

Se högsta bud just nu och lägg ett bud på Olofsfors Rosa band, gå till auktionssidan: Klicka här 

Olofsfors AB har 156 anställda och företaget arbetar med försäljning och tillverkning inom två affärsområden: Band och slirskydd till gummihjulsburna maskiner samt slitstål till entreprenadmaskiner. Kunderna återfinns i nästan alla världsdelar. Huvudkontoret är etablerat i Olofsfors i Nordmalings kommun och här sker även tillverkningen. Företaget är Nordmalings kommuns största privata arbetsgivare med en omsättning på drygt 400 Mkr. Olofsfors kärnvärden är: Kunskap, Kvalité och Hållbarhet.

Olofsfors AB

Telefon: 0930-396 00
E-post: order@olofsfors.se
Adress: Olofsfors AB
Olofsfors 11
SE-914 91 Nordmaling, SE

Karta

Söker du en kontaktperson?